Begeleiding examencommissie

Examencommissie

Voorbereiding alle richtingen en vakken

Je hebt nog geen diploma secundair onderwijs en je kan om één of andere reden niet terecht in het klassieke onderwijssysteem? Dan biedt deLimiet’s examencommissie jou de kans om alsnog je diploma te halen! Bij examencommissie, ook wel middenjury genoemd, kan je immers geen cursussen of lessen vinden. Ze organiseert enkel en alleen de examens die leiden tot het getuigschrift of diploma dat je wil behalen.

Hier kan deLimiet jou net helpen! We stellen samen een persoonlijk opleidingstraject op. Door samen elk examen per vak te plannen en hierbij rekening te houden met jouw studietempo, verhogen we je slaagkansen. We verzamelen ook al het cursusmateriaal dat je nodig zal hebben. Hiervoor baseren we ons op de vakfiches die je haarfijn uitleggen wat je per vak onder de knie moet hebben voor het examen. Je kan uiteraard ook voor extra uitleg en/of oefeningen terecht bij onze ervaren vakleerkrachten. Zo kan je alsnog je diploma behalen!

Hoe ga je te werk?

1

De infosessie

Als je wil deelnemen aan de examens, dien je eerst en vooral een verplichte informatiesessie te volgen. Je kan je inschrijven voor deze informatiesessie via de website van de examencommissie. Die sessie geeft je alle nodige informatie, van studiekeuze tot de beste manier om je voor te bereiden.

2

Je account

Je volgde de informatiesessie en besliste vervolgens dat studeren via de examencommissie iets voor jou is.
Top! Je maakt vervolgens een persoonlijk account aan op het EC-platform. Hier kies je dan voor een bepaalde studierichting en word je verzocht om het inschrijvingsgeld (33 euro voor de hele studierichting) te betalen.

3

Het echte werk kan beginnen!

Nu alle praktische en registratie formaliteiten achter de rug zijn, kan het echte werk beginnen: de examenvoorbereiding. De examenfiches voorzien je van alle nodige uitleg omtrent een bepaald vak.

Wat kan deLimiet voor je betekenen?

Oké, let’s face it, dit is vrij intimiderend. De examencommissie geeft je dan wel kans examens af te leggen, begeleiding nemen ze niet onder hun hoede. Dat is waar deLimiet je reddende engel wil en kan zijn.
Bij deLimiet focussen we op individualiteit. Samen met jou zoeken we naar de geschikte studiemethode en een haalbaar studietempo. Op basis van de vakfiches stellen we een pakket van cursusmateriaal samen dat ideaal is om je optimaal voor te bereiden op je examen(s).
We beschikken over een team van ervaren leerkrachten met passie voor hun vak. Het is hun missie om jou te helpen slagen. De lessen of begeleiding gaan door in een rustig en aangenaam kader. Er heerst een heel ontspannen maar professionele sfeer.
Voel je zeker niet onzeker om vragen te stellen. Integendeel, interactieve lessen zorgen meestal voor het beste resultaat.
Bij deLimiet trachten we je zo goed mogelijk te helpen. Wel verwachten we dat je, wanneer je bij ons komt aankloppen, een zekere motivatie hebt. We kunnen je begeleiden, maar uiteindelijk zal het jouw doorzettingsvermogen zijn dat ervoor zorgt dat je je examen(s) met succes kan afleggen.

Duidelijke prijzen

  • Lessen in blokken van 2 uur
  • Individueel traject
  • Opvolgen van de lessen
  • Aanleren van een geschikte studiemethode
  • Ervaren leerkrachten
  • De leerling kan vragen stellen
  • In een rustig en aangenaam kader
Vanaf45Per lesuur( Aan huis + €17 transport )

Wat studenten en hun ouders zeggen