Voorbereiding toelatingsexamen

Toelatingsexamen
Arts, Tandarts en Dierenarts

Wil je graag arts, tandarts of dierenarts worden? Maar kijk je op tegen de toelatingsproef? Dan kan deLimiet jou helpen! deLimiet staat al jaren bekend voor zijn intensieve en individuele begeleiding van zijn studenten. Wij helpen jou bij de voorbereiding van jouw toelatingsproef om zo de beste punten te behalen.
Slagen is immers niet meer voldoende om te mogen starten aan de opleiding arts, tandarts of dierenarts. Op voorhand wordt bepaald hoeveel studenten na het toelatingsexamen mogen beginnen aan de opleiding. En enkel de beste worden geselecteerd. Eveneens wordt er sinds 2018 nog maar ‘één zittijd’ georganiseerd en is er een apart toelatingsexamen voor geneeskunde, tandheelkunde en dierengeneeskunde.
Laat dus niets aan het toeval over en laat je begeleiden door de professionals van deLimiet, collega's met jarenlange ervaring!

Wat behandelen we?

Ons voorbereidingstraject behandelt alle onderdelen van het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts

Deel 1 Wiskunde, fysica, chemie en biologie

Het KIW-deel (Kennis en Inzicht in de wetenschappen) peilt naar kennis en inzicht in biologie, chemie, fysica en wiskunde.
In deze voorbereidingscursus behandelen we de volledige leerstof van de vier wetenschapsvakken (wiskunde, fysica, chemie en biologie). Op deze manier vergroten we je slaagkansen in het onderdeel Kennis en inzicht in de wetenschappen (KIW). We doorspekken onze lessen met tips & tricks, manieren om oefeningen sneller op te lossen,... Bovendien leren we onze studenten werken met multiple choice en giscorrectie.

Deel 2 Generieke competenties

Het GC-deel (Generieke Competenties) toetst je redeneervermogen en interpersoonlijke vaardigheden.
In het onderdeel "Generieke competenties (GC) - CLEAR en VAARDIG" lossen we daarom een hele reeks voorbeeldcasussen op.
We oefenen diverse stilleesteksten in (VAARDIG) en bereiden je voor via communicatieproeven (CLEAR).
Bovendien leer je hoe je snel en efficiënt teksten kan lezen. Je analyseert teksten en interpreteert schema’s.

Er is een afwisseling tussen theorie en voorbeeldvragen die representatief zijn voor het toelatingsexamen.
We werken in een kleine groep om zo heel interactief te kunnen zijn.
Ook is er tijd voorzien om samen met andere leerlingen te studeren. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en kunnen jullie optimaal voorbereid naar het toelatingsexamen geneeskunde en tandheelkunde gaan!
De lessen worden gegeven door de vakspecialisten van deLimiet.

Trajecten

We bieden 3 trajecten aan
(combineren is uiteraard ook mogelijk en zelfs aan te raden)
Inschrijven niet meer mogelijk
1

Tijdens het schooljaar

Kantoor Aalst

Tijdens het schooljaar 2023-2024 voorzien we op vaste tijdstippen intensieve cursusdagen, met gemiddeld 8u les per dag. Dit zal doorgaan op zaterdagen. We stippelen een traject uit van 18 a 22 lesdagen, gespreid over het schooljaar.

Tijdens deze dagen wisselen we intensieve lessen (wiskunde, fysica, chemie en biologie) af met voorbeeldoefeningen, zelfstudie en individuele begeleiding per vak. Er wordt eveneens heel veel aandacht besteed aan het gedeelte "Generieke competenties (GC) - CLEAR en VAARDIG".

2

Paasvakantie 2024

Kantoor Aalst

Tijdens de paasvakantie voorzien we van maandag 08/04/2024 tot en met zondag 14/04/2024 een intensieve lesweek met 40u les. De focus ligt hier op oefeningen.

Tijdens deze dagen wisselen we intensieve lessen (wiskunde, fysica, chemie en biologie) af met voorbeeldoefeningen, zelfstudie en individuele begeleiding per vak. Er wordt eveneens heel veel aandacht besteed aan het gedeelte "Generieke competenties (GC) - CLEAR en VAARDIG".

3

De laatste week

Kantoor Aalst

Traditioneel voorzien we tijdens de laatste week van het schooljaar (van zaterdag 22/06/2024 tot en met zondag 30/06/2024 - data nog onder voorbehoud - een intensieve lesweek (herhalingscursus) met 48u les. De focus ligt hier op oefeningen.

Tijdens deze dagen wisselen we intensieve lessen (wiskunde, fysica, chemie en biologie) af met voorbeeldoefeningen, zelfstudie en individuele begeleiding per vak. Er wordt eveneens heel veel aandacht besteed aan het gedeelte "Generieke competenties (GC) - CLEAR en VAARDIG".

Toelatingsexamen Arts, Tandarts en Dierenarts 2024

We zijn momenteel gestart met inschrijvingen voor de intensieve cursussen voor het toelatingsexamen van 2024. We richten 3 trajecten in (jaartraject, paasvakantie 2024 en 'de laatste week').

Inschrijvingsmogelijkheden:
- Jaartraject Aalst: VOLZET
- Paasvakantie Aalst (08/04/2024 - 14/04/2024): Inschrijven nog mogelijk
- 'de laatste week' Aalst (22/06/2024 - 30/06/2024): Inschrijven nog mogelijk

Toelatingsexamen Arts, Tandarts en Dierenarts editie 2025? Reserveer nu al gerust je plaats!

Reserveer je plaats

Intensieve cursus in kleine groep

  • Begeleiding en voorbereiding op maat
  • Begeleiding in groep (+/- per 5 studenten)
  • Wiskunde, fysica, chemie en biologie
  • Generieke competenties
  • Leren omgaan met giscorrectie
  • Afwisseling tussen theorie en voorbeeldvragen
  • Ervaren leerkrachten
  • In een rustig en aangenaam kader
38Per lesuurKantoor
Aalst

Trotse partner van...

deLimiet stelt met trots zijn exclusief samenwerkingsverband met "doktersinspe.be" voor

Doktersinspe.be is de ideale partner in je voorbereiding voor het toelatingsexamen geneeskunde met tal van korte theoretische video’s en een volledige stap-voor-stap uitwerking van honderden voormalige examenvragen. Deze zijn allemaal beschikbaar in videovorm zodat elke tussenstap en gedachtegang eenvoudig te volgen is.

Het e-learning platform van doktersinspe.be wordt geïntegreerd in het lestraject zodat de studenten tijdens zelfstandige studiemomenten zeer gericht kunnen focussen en verder oefenen op de onderdelen waar ze moeite mee hebben. Op die manier krijg je uitleg op het niveau van privélessen en maximaliseer je jouw slaagkans!

Deze oefeningen stelt deLimiet tijdens de verschillende trajecten ter beschikking aan zijn studenten. Studenten kunnen dan makkelijk interactief oefenen om de leerstof zo efficiënt mogelijk te verwerken.

Neem alvast een kijkje, schrijf je vandaag nog in en start met oefenen!

Voorbereiding toelatingsexamen